Vanaf het jaar 2010 zendt NPO Radio 5 elk jaar de "Top 200 van de jaren 60" uit.

 

Daarvoor werd er een top 100 samengesteld.

 

De lijst van 2017 is dus alweer de 8e editie.

 

De zender stond de hele vierde week van januari 2017 in het teken van de jaren 60.

 

De week werd afgesloten met deze top 200 die op vrijdag 27 januari 2017 tussen 8:00 en 20:00 werd uitgezonden door Manuëla Kemp, Henk Mouwe, Hans Schiffers, Tineke de Nooij, Tom Herlaar, Bert Kranenbarg en Henkjan Smits.

 

Op de website van NPO radio 5 kun je meerdere edities van de lijst terug luisteren.

 

Op deze site vind je ook een totaaloverzicht van alle jaren op punten en artiest.

 

Bij elk nummer is in elk jaar het jaartal vermeld en kun je lezen waar het nummer in het jaar ervoor in de lijst stond en hoeveel jaar het al in de top 200 is genoteerd vanaf 2010.

 

In de 8 edities van de top 200 hebben tot nu toe 33 nummers er elk jaar in gestaan.

Adamo, Cliff Richard en Elvis Presley elk met 3 nummers. Van the Beatles heeft alleen 'Yesterday' in alle edities zijn opwachting gemaakt, maar dit nummer leidt dan ook meteen de ranglijst aan met een lichte voorsprong op 'Lea' van the Cats. 'Ramona' van the Blue Diamonds maakt de top 3 in de puntenlijst compleet.

 

Opvallend is dat er veel gestemd werd op Nederlandse bands. Hun aandeel in de lijst is dan ook groot met bands als the Cats, Cuby + Blizzards, Gloria, Golden Earrings, Motions, Q65, Sandy Coast, Shocking Blue, ZZ & De Maskers, maar ook solo artiesten als Armand, Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot en Rob de Nijs zorgen voor een groot aandeel in de lijst.

 

Voor de wat ouderen onder ons een hele mooie lijst om jeugdherinneringen op te halen en voor de jeugd een mooie kijk in het verleden en vooral leuk om te ervaren dat muziek van (ruim) 50 jaar geleden ook nog steeds mooi kan zijn!