Toplijst Van De Jaren 60

NPO Radio 5

'De publieke zender NPO Radio 5 is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen en brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service.'

Dit jaar (2019) dook de zender begin februari voor de 10e keer een week lang in het decennium waarin tal van evergreens zijn geboren: de jaren 60. In het spel 'De 60 van 60' werden in 1 minuut zoveel mogelijk vragen over de jaren 60 gesteld en er werd natuurlijk heel veel muziek uit de jaren 60 gedraaid.

Denk aan 'Testament' van Boudewijn de Groot, 'Non Je Ne Regrette Rien' van Edith Piaf, 'The Sounds of Silence' van Simon & Garfunkel, 'Lea' van The Cats, 'Suspicious Minds' van Elvis Presley en 'Think' van Aretha Franklin.

Op vrijdag 15 februari werd de 'Week van de Jaren 60' feestelijk afgesloten met deze 'Toplijst van de Jaren Zestig'. Luisteraars konden hier een week lang op stemmen en ook werd er in de uitzendingen eerder in de week gevraagd naar nummers die zeker niet moesten ontbreken.

Dit jaar bevatte de lijst geen 200 nummers (zoals in de voorgaande 9 edities), maar 203 nummers. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk geworden. Voor de puntenlijst hebben de nummers 201, 202 en 203 geen punten gekregen.

Opvallend is dat de 2e editie (2011) bijna dezelfde lijst was als de eerste, op enkele posities na. Dat 'A Whiter Shade Of Pale' van Procol Harum pas in de 3e editie in de lijst binnenkwam mag toch ook best bijzonder worden gevonden.