naar Hooray 100 van Studio Brussel (StuBru) naar de website van Studio Brussel (StuBru)

Hooray 100

Studio Brussel (StuBru)

Een opvallende lijst op hitdossier-online.nl, want een lijst met de beste hiphop tracks aller tijden komt niet vaak voor op de Nationale radiostations.

De Vlaamse StuBru (Studio Brussel) is dan ook de enige zender die een overzicht geeft van dit genre, wat zijn oorsprong vindt in de late jaren 70 van de vorige eeuw.

The Sugarhill Gang, die door velen als grondleggers van de hiphop worden gezien, mag dan ook niet ontbreken, net als tracks uit de 80s van Grandmaster Flash, N.W.A., Public Enemy en Beastie Boys.

In de 90s bands als Fugees, Wu-Tang Clan en natuurlijk 2Pac en Notorious B.I.G.

Ook vrouwelijke rappers als Lauryn Hill, Missy Elliot en Eve staan een enkele keer in de lijst maar het zijn vooral de mannelijke rappers die de boventoon voeren.

Roméo Elvis, Zwangere Guy, 't Hof Van Commerce en Stikstof zijn enkele artiesten/bands uit België die we met meerdere tracks terug zien.

Een leuke lijst, laten we hopen dat deze nog vele jaren wordt samengesteld en er meer pareltjes gevonden worden die een plekje krijgen in dit overzicht van de beste hiphop tracks ooit gemaakt!