naar De Top 500 Van De 90's van Q-Music naar de website van Q-Music

De Top 500 Van De 90's

Q-Music

Back to the 90's: de tijd waar iedereen een Flippo collectie had, we massaal verslaafd waren aan onze Tamagotchi en als huisdier een Furby hadden.

Je zakgeld ging op aan beltegoed en je favoriete serie Friends binge-watchen betekende dat je een verzameling aan videobanden moest hebben.

En ondertussen was er ook 'no limit' aan muziek.

Boybandliefhebbers hadden de keuze uit 'N-SYNC, Take That of de Backstreet Boys, rockliefhebbers gingen los op Nirvana of Aerosmith en we adoreerden massaal Britney Spears.

In de laatste 10 edities stond het nummer 'Rainbow In The Sky' van DJ Paul Elstak altijd op de eerste plaats.

Vanaf het jaar 2019 wordt de lijst in 4 dagen uitgezonden in plaats van 5. Dit zal alles te maken hebben met het feit dat Q sinds dat jaar op vrijdagmiddag de Nederlandse Top 40 uitzendt.

Er staan ook nummers in die niet uit de 90's komen maar wel in de 90's (opnieuw) in de hitparade stonden:
'Summer Of '69' van Bryan Adams (1984)
'Hijo De La Luna' van Mecano (1986)
'Barcelona' van Freddie Mercury & Montserrat Caballé (1987)
'Like The Way I Do (Live)' van Melissa Etheridge (1988)

Ook nummers die wel in de 90's zijn gemaakt maar later (in de zeroes) pas een hit werden zijn blijkbaar toegestaan:
'Michel' van Anouk (in juli 2000 pas een hit)

Maar 'Bye Bye Bye' van 'N Sync is zelfs pas in februari 2000 uitgebracht en zou dus niet in deze 90's lijst moeten voorkomen. De laatste jaren is het nummer ook niet meer in de lijst verschenen.

Vorig jaar (2020) een opvallende nieuwe notering op #364: 'Nog 3... 2... 1…' van Carlo & Irene die dit jaar (2021) doorstijgt naar #160.
Dit nummer heeft nooit in een hitlijst gestaan en is daarmee een uitzondering, want alle andere nummers uit de lijst heben ooit wel in de tipparade en/of top 40 gestaan.

Dit jaar (2021) konden luisteraars tijdens de Top 500 de '90s Rebus spelen.
Door de dag heen was iedere keer een klein deel van een liedje te horen waaruit één of meerdere letters die onderdeel zijn van de dagoplossing te halen waren.
Wanneer er 90 goede antwoorden van de complete rebus waren binnengekomen was het tijd voor de prijs!
De 90e luisteraar die het goede antwoord stuurde in de Q-app maakte kans op het prijzenpakket met een 'Nintendo Classic Mini: Super Nintendo', een ‘90s Bluetooth speaker en het Best of the ‘90s bordspel.