HitDossier NL

Welkom bij de wekelijkse hitlijst van HitDossier Online met een overzicht van ALLE nummers uit de top 40, de tipparade, de 538 Top 50 en de 3FM Mega Top 30 van dit moment in één hitlijst: de HitDossier NL Hitlijst!

Met de HitDossier NL hitlijst mis je dus geen enkel nummer wat op dit moment in een van de eerder genoemde hitlijsten staat.

Sinds wanneer wordt deze lijst samengesteld?

De lijst op deze site start op zaterdag 4 januari 2020.

Hoe komt de lijst elke week tot stand?

De nieuwste edities van de lijsten van de Q-Music Top 40, de Q-Music Tipparade, de 538 Top 50 en de 3FM Mega Top 30 worden elke week verwerkt in de database van HitDossier Online en gerangschikt op basis van het totaal aantal punten van elk nummer in deze 4 lijsten.

Hoe werkt deze puntentelling?

De top 40 en de tipparade worden samen gezien als één lijst van 70 nummers. De nummer 1 van de top 40 krijgt 70 punten en de nummer 30 van de tipparade krijgt 1 punt. Bij de 538 Top 50 krijgt de nummer 1 dus 50 punten en bij de 3FM Mega Top 30 krijgt deze 30 punten. Het totaal aantal punten dat een nummer in deze lijsten behaalt in die week bepaalt de volgorde in de HitDossier NL lijst. Een nummer kan in één week dus maximaal 150 punten halen (dit is wanneer het op 1 staat in zowel de Q-Music Top 40, de 538 Top 50 als de 3FM Mega Top 30).

En wat als nummers evenveel punten hebben?

Dan telt als eerste het aantal lijsten waarin het nummer voorkomt (van groot naar klein), vervolgens de som van de posities van het nummer in de lijsten (van klein naar groot) en tot slot de som van het totaal aantal weken (van groot naar klein). Is dit ook allemaal gelijk, dan wordt de positie bepaald door de som van de posities vorige week (van klein naar groot).

Waarom heeft de HitDossier NL hitlijst niet een vast aantal nummers?

Omdat in de lijst steeds ALLE nummers uit de eerder genoemde lijsten van die week staan. Het minimum aantal nummers is in theorie 70 (dat is als er in de 538 Top 50 en de Mega Top 30 exact dezelfde nummers zouden staan als in de top 40/tipparade) maar dat is nog nooit voorgekomen. Het minimum aantal nummers is 77 geweest: op21 november 2020en het maximum was 89 op16 juli 2022. Gemiddeld bestaat de HitDossier NL hitlijst elke week uit 82 nummers.

Waar kan ik terecht met andere vragen of suggesties?

Gebruik de contactlink hieronder en stuur een mail.