naar NederTop 150 van Radio 10 naar de website van Radio 10

NederTop 150

Radio 10

Voor het tweede jaar draaide het op Koningsdag op Radio 10 helemaal om het Nederlandse product met deze 'NederTop 150'.

Een week lang konden luisteraars weer stemmen via de website of app op hun drie favoriete hits van Nederlandse bands en artiesten.

De lijst startte in 2020 door het initiatief ‘Samen Oranje’ waarbij bijna alle Nederlandse radiozenders op Koningsdag uitsluitend liedjes draaiden van Nederlandse artiesten.

Artiesten en musici uit Nederland kregen hiermee een steuntje in de rug nu hun optredens door corona kwamen te vervallen.

Niet alleen Nederlandstalige, ook Engelstalige hits gemaakt door Nederlandse artiesten, kwamen voorbij.

Zo is bijvoorbeeld 'In The Army Now' van Status Quo op #119 dit jaar (2021) een nieuwe binnenkomers in de lijst. Dit nummer is een cover van de single uit 1981 van het Nederlandse duo Bolland & Bolland.

Opvallend is dat er ook dit jaar nog veel nummers (6 in totaal) van Marco Borsato in de lijst staan. Luisteraars van Radio 10 kiezen dus nog steeds voor zijn muziek, ondanks dat hij bij veel Nederlanders uit de gratie is geraakt door zijn affaire(s) in de afgelopen jaren en zijn scheiding daaropvolgend van Leontine Ruiters.

Ook opvallend: ondanks dat ruim 17% van de lijst (26 in totaal) dit jaar bestond uit nieuwe binnenkomers, vinden we de eerste pas op #119.

De ‘NederTop 150’ was de hele Koningsdag van 07.00 tot 19.00 uur te beluisteren op Radio 10.